Cara Buka Akaun Paypal

Cara Buka Akaun Paypal Dengan Debit Kad Maybank

Pertama sekali untuk membuka akaun paypal anda mesti mempunyai Debit Card Alah yang Card Visa yang kita buat cucuk gaji 24 hari bulan tu..hehe sekarang sungguh mudah semua Local bank di Malaysia seperti Maybank,Cimb,RHB Bank, Public Bank & Bank lain-2 semua dah accept paypal..

Yang penting atas card ada tulis VISA..lihat gambar dibawah..paypal juga turut menerima Mata Wang Ringgit MYR Debit Card lebih selamat berbanding Card Credit..So apa tunggu lagi.


Follow sahaja langkah dibawah..Kelebihan menggunakan paypal
>  Pembayaran cepat secara instant..hanya satu klik sahaja

>  Maklumat anda tidak didedahkan kepada penjual

>  Paypal boleh membayar lebih 190 buah negara secara instant mahupun tempatan

>  Di percayai dan membasmi penipuan kad kredit dalam menjaga keselamatan pelanggan

>  Berkesan menghantar wang secara percuma (instant) dalam masa 24jam sehari ON TIME


Cara daftar paypal 2015
1. Buka link ini https://www.paypal.com dan klik SIGN UP
2. Create Your Paypal Account Pilih sebelah kiri untuk Transfer dan Terima Wang / Sebelah Kanan Untuk Business Seperti menjual secara online (sesuai untuk yang ingin menjual) jangan risau anda boleh upgrade akaun untuk Business kemudian. sekarang kita pilih kiri dahulu !!


3. Okey akan keluar FORM seperti gambar dibawah..sekarang isi maklumat anda dengan lengkap untuk bahagian nama jika NAMA anda Contoh : Muhammad Ali Bujang isi macam biasa pada 3 kotak tersebut, jika nama anda 2 suku nama Contoh : Ali Bujang , Anda cuma perlu masukkan Ali pada First Name dan Bujang Pada Last Name..Middle Name Biarkan kosong tidak mengapa *optional dan jika dah lengkap klik "agree & start"4. Selepas itu anda akan dibawa pada bahagian VERIFIED / COMFIRM DEBIT CARD seperti gambar di bawah..bahagian sini anda perlu ALERT ok..jangan buat silap, Masukkan No Card anda yang berada di depan Card VISA anda, Masukkan Tarikh Expired Card anda dan Masukkan CSC 3 Digit number yang berada pada belakang Card Visa anda..dan klik "CONTINUE"Contoh No Card , Expired date & CSC5. Pada langkah ini paypal akan potong RM10 dari akaun bank anda untuk memastikan no kad yang anda masukkan adalah hak milik sendiri bukan milik orang lain. Tetapi jangan risau selepas Debit Card anda telah Comfirm, Paypal akan mengembalikan RM10 ke dalam akaun Paypal anda.6. Kebiasaanya untuk COMFIRM kan Debit Card tersebut mengambil masa 2 - 3 hari, tapi mengikut pengalaman saya 1 hari sahaja jika anda sudah memiliki Online Banking.. Boleh semak terus Ke Maybank2u anda Lepastu klik "Account & Banking" pada bahagian Tab Menu seterusnya klik "Wadiah Saving Account" akan keluar gambar seperti dibawah..(kadang-kadang dia send 4 Digit Kode dalam SMS Hphone / Email  anda Mengikut jenis Bank)


yang ini untuk maybank


 yang ini untuk RHB-Bank..Untuk Kod send melalui SMS saya tak sempat masukkan hehee..7. Setelah dah dapat "SALE PP-XXXX" kode masukkan kode pada bahagian Comfirm Paypal Anda Tadi apabila dia minta..Selesai..Akaun anda Sudah Verified..


8.Walaubagaimanapun anda perlu sentiasa semak email inbox anda yang mana paypal akan menghantar email, sama ada langkah-langkah yang anda buat itu berjaya ataupun tidak..


Tiada ulasan:

Catat Ulasan