Apa Itu Clixsense

Sebelum anda menjana pendapat online yang saya maksudkan, terlebih dahalu saya akan terangkan apakah konsep jana pendapatan online yang akan anda sertai. Konsep jana pendapatan online yang saya tampilkan disini ialah PTC (Paid To Click).

Apa itu PTC (Paid To Click)?

PTC (Paid To Click) atau Dibayar Untuk Klik adalah satu model perniagaan online yang menarik trafik dalam talian daripada orang yang bertujuan untuk mendapatkan wang dari rumah. Paid-To-Click, atau hanya PTC laman web, bertindak sebagai orang tengah antara pengiklan dan pengguna; pengiklan membayar untuk memaparkan iklan di laman web PTC, dan sebahagian daripada pembayaran ini pergi kepada pengguna apabila dia melihat iklan itu.

Apa itu Clixsense?

Clixsense merupakan konsep menjana pendapatan yang dikategorikan sebagai PTC (Paid To Click) yang membolehkan anda menjana wang online apabila anda klik URL iklan yang disediakan.Apa yang perlu anda lakukan hanyalah melihat laman iklan berkenaan dalam tempoh yang diberikan dan kemudian anda akan dibayar dalam amaun tertentu. Anda akan dibayar sehingga USD0.02 setiap iklan yang akan dipaparkan diantara 5-30 saat bergantung kepada harga iklan berkenaan. Dianggarkan anda akan menerima sehingga 44 iklan sehari untuk diklik.

Mengapa Clixsense?

Clixsense merupakan antara PTC paling dipercayai dan terbukti (legit) membayar pendapatan online anda. Ianya ditubuhkan sejak Februari 2007 dan sehingga kini telah mempunyai seramai lebih 5 juta ahli (5,783,712 ahli) dan telah membayar lebih USD15juta (USD$15,761,568.43) sehingga kini. Clixsense juga mengiklankan lebih 2 juta iklan dari pengiklan yang akan membayar kepada anda apabila iklan mereka dilihat oleh anda.

Apa yang perlu ada?
  • Talian internet (lebih laju lebih baik)

  • Komputer, laptop/notebook/netbook, tablet yang mempunyai pelayar web (dicadangkan Firefox dan install Adobe Flash Player)

  • Saluran pembayaran (dicadangkan Paypal selain itu Payza,Paytoo & Neteller mungkin tidak popular di Malaysia). Saya akan tunjukkan bagaimana membuka akaun paypal kemudian.

  • Masa terluang antara 30 minit hingga sejam sehari bergantung kepada keselesaan anda. Lebih kerap anda log masuk lebih banyak peluang menjana pendapatan.

Siapa Yang Boleh Sertai?

Sesiapa sahaja boleh sertai Clixsense asalkan anda penuhi syarat-syarat di atas. Mengikut peraturan Clixsense, anda hendaklah berumur 16 tahun dan ke atas.

Saya menggalakkan para pelajar terutamanya yang sedang belajar di kolej atau universiti menyertai Clixsense. Di samping belajar mereka boleh menambah pendapatan selepas waktu kuliah tanpa perlu keluar dari bilik kolej. Tetapi pastikan jangan berkongsi akaun dengan rakan sebilik anda.

Selain itu, suri rumah dan mereka yang bekerja separuh masa juga digalakkan menyertai Clixsense. Para ibu-ibu boleh menambah duit belanja dapur tanpa perlu meminta elaun tambahan dari suami-suami anda.

Jangan bazirkan bil internet dengan perkara tidak berfaedah. Mari lakukan perubahan. Jom sertai Clixsense sekarang!!!


2 ulasan:

  1. Klik kat butang Sertai Sekarang di atas, kemudian sign up/daftarkan nama anda di link tersebut.kemudian anda telah menjadi ahli dan boleh mula menjana wang di clixsense.

    BalasPadam